Grønn armering fra Smith Stål

Smith Stål leverer på konkrete, dokumenterte tiltak i det grønne skiftet. All armering er garantert basert på resirkulert stål.

Boligprodusentene anbefaler å bruke resirkulert armering, som ett av tre klimatiltak, og at dette skal være dokumentert med en EPD.

Garanterer for kvaliteten
- I Smith Stål har vi både vår egen EPD på armeringsstål og vi har EPD-dokumentasjon fra alle våre leverandører som underbygger lovet resirkuleringsgrad på armeringsstål levert av oss, sier Steve Reinertsen, Direktør Stål i E.A.Smith AS.

Det betyr at alt armeringsstål som leveres fra Smith Stål sine anlegg i Norge er resirkulert og kommer med EPD.  EPD står for Environmental Product Declaration og er et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardisert og objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng.

Krav fra aktørene
Vi går mot et mer og mer globalisert marked med større og større fokus på miljøprestasjonene til produkter og tjenester. Aktørene i markedet krever fremlagt verifisert og sammenlignbar dokumentasjon av miljøprestasjonene for produkter og tjenester gjennom livsløpet.

Smith Stål er både forberedt på dette skiftet i markedet og ønsker det varmt velkommen.

 

Hva er en EPD?

Kravene til hvordan en EPD skal lages er spesifisert i ISO-standarden 14025 Environmental Labels and Declarations Type III.

En EPD lages på grunnlag av en livsløpsanalyse (LCA) etter ISO 14040-14044. De standardiserte metodene som sikrer at miljøinformasjon innen samme produktkategori lar seg sammenlikne fra produkt til produkt, uavhengig av region eller land. Hensikten er at kunden skal kunne sammenligne miljøprofil og foreta en vurdering og et valg basert på miljødeklarasjonen.

Kontormøbler, rengjøringstjenester, et tonn standardsement som benyttes til betong i et boligprosjekt, eller en kWh vannkraft til oppvarming av et kontorbygg er alle eksempler på hva som kan miljø deklareres.

Uavhengig verifiserte miljødeklarasjoner sikrer miljøinformasjon i henhold til de fire kravene: objektivitet, sammenlignbarhet, troverdighet og adderbarhet.

Opprettet
18.08.2023
Oppdatert
18.08.2023