Vi har hatt besøk av avfallsrenovatører!

På bilde ser du Trine fra Norsk Gjenvinning som ble invitert til armeringsavdelingen på Heimdal for en gjennomgang av avfallstyper og sorteringsbeholdere, sammen med Robert og Reidar Martin. 

Gjennom våren har de fleste stål-avdelingene vært gjennom en miljøsertifiseringsprosess for å bli Miljøfyrtårn. I den forbindelse har avdelingene kontaktet sin avfallsrenovatør for en gjennomgang av dagens kildesortering og hvordan de kan legge til rette for mindre avfall og mer sortering av det avfallet som oppstår.

Foruten transport, er nok avfall noe av det som utgjør størst andel av klimaavtrykket vårt og der vi har gode muligheter for å kunne gjøre en vesentlig forskjell.

Avdelingene har fått hjelp av renovatørene til hva som må sorteres og på hvilken måte det bør gjøres. Det er etablert avfallsstasjoner med tydelig merking som skal gjøre det enkelt for både ansatte og besøkende å sortere avfall i riktig beholder. I tillegg er det utarbeidet avfallsrutiner som alle de ansatte skal kjenne til for å redusere muligheten for feilsortering og øke fokuset på hvor viktig det er med kildesortering.

E.A. Smith har et overordnet mål om 80% sorteringsgrad. Nå som stadig flere avdelinger blir Miljøfyrtårn får vi samlet utslippstall og sorteringsgrad i samme portal, noe som gjør det enklere for oss å se hvordan vi ligger an i dag og sette inn konkrete tiltak der vi må bli bedre.

Oversikt over hver avdelings sorteringsgrad, gode rutiner og jevnlig dialog med renovatøren gir oss gode muligheter for å jobbe aktivt med å redusere vårt fotavtrykk innen avfall.

 

 

Opprettet
18.08.2023
Oppdatert
18.08.2023